Jestem absolwentką dietetyki na Pomorskim Uniwersytecie Medycznym w Szczecinie. Po studiach kontynuowałam swój rozwój naukowy uzyskując z wyróżnieniem tytuł doktora nauk medycznych i nauk o zdrowiu. Ukończyłam również studia podyplomowe na kierunku psychodietetyka. Jestem autorem wielu polskich i zagranicznych artykułów naukowych opublikowanych w renomowanych czasopismach naukowych. Jestem również współautorką poradnika „Skąd się biorą zdrowi ludzie?” opublikowanego przez stowarzyszenie Spożywo. Doświadczenie zawodowe zdobywałam m. in. prowadząc zajęcia dydaktyczne na Pomorskim Uniwersytecie Medycznym. Na co dzień pracuję jako dietetyk w Szpitalu Rehabilitacyjnym, gdzie przede wszystkim zajmuję się interwencją żywieniową oraz edukacją pacjentów wracających do zdrowia w trakcie leczenia chorób układu krążenia i schorzeń neurologicznych. Posiadam ukończony kurs żywienia pozajelitowego i dojelitowego w warunkach domowych POLPEN. Dodatkowo, chcąc rozszerzać swoją czynnie uczestniczę w kursach i konferencjach naukowych i żywieniowych, również w roli prelegenta.
Moją misją jest uświadamianie istoty racjonalnego stylu życia w tym prawidłowych zwyczajów żywieniowych i aktywności fizycznej w celu profilaktyki wielu różnorakich schorzeń. W swojej pracy stawiam również na wykształcenie prawidłowych relacji z jedzeniem. Wiem, że temat diety i prawidłowego żywienia niesie za sobą wiele pytań i rodzi wiele wątpliwości, które staram się rozwiązywać bazując na dowodach naukowych oraz tłumaczyć w przystępny i prosty dla Pacjenta sposób.
W swojej pracy stawiam na racjonalne podejście do tematu odżywiania. Żywienie to nieodłączny element życia człowieka, przez co wprowadzane zmiany powinny wpisywać się w codzienne życie, nie stanowiąc dodatkowego obciążenia.
Wychodzę z założenia, że jedzenie jest nieodłącznym elementem życia człowieka, a prawidłowy sposób odżywiania bazuje na racjonalnym podejściu do tematu, nie wprowadzając podziału na żywność dozwoloną i zakazaną. Dbam o to, by proces zmiany był spersonalizowany i dostosowany do indywidualnych potrzeb, bez narzucania presji i poczucia winy. W procesie zmiany nawyków żywieniowych zwracam uwagę, aby to sposób żywienia był dopasowany do człowieka a nie człowiek do niego. W swojej pracy stawiam na pierwszym miejscu holistyczne podejście do pacjenta, zwracając uwagę na stan jego zdrowia, upodobania żywieniowe oraz styl życia.
Leczone choroby:
- Alergie pokarmowe,
- anemia,
- choroby tarczycy,
- choroby przewodu pokarmowego,
- choroby dietozależne,
- choroby dotyczące układu sercowo- naczyniowego,
- choroby neurologiczne,
- nadwaga/ otyłość,
- zaparcia,
- cukrzyca,
- nadciśnienie tętnicze,
- choroby metaboliczne,
- niedoczynność tarczycy,
- choroba Hashimoto,
- niedobory pokarmowe,
- dieta w chorobach nowotworowych,
- insulinooporność.
Dietetyka cennik
- konsultacja (pierwsza wizyta) od 200 zł
- konsultacja (kolejna wizyta) od 100 zł
- konsultacja (pierwsza wizyta) z późniejszym ułożeniem jadłospisu od 400 zł
- konsultacja (kolejna wizyta) z późniejszym ułożeniem jadłospisu od 300 zł
- Jadłospis 7-dniowy od 220 zł